Det Kgl. Teater. 20.09.19 – 26.10.19

Instruktion og scenografi præmieret af Statens Kunstfond

Iscenesættelse: ANJA BEHRENS
Forfatter: PLATON
Oversættelse: RASMUS SEVELSTED og CHRISTIAN GORM TORTZEN
Dramaturgi: MIRIAM FRANDSEN
Scenografi og kostumedesign: NATHALIE MELLBYE
Komponist: SØS GUNVER RYBERG
Lyddesign: MÅRTEN K. AXELSON
Lysdesign: SÚNI JOENSEN
Instruktørassistent: MILLE LINDBERG HANSEN

Medvirkende: PATRICK BAURICHTER, FANNY LOUISE BERNTH, PETER CHRISTOFFERSEN, ERNESTO PIGA CARBONE, KAREN-LISE MYNSTER, STINE SCHRØDER JENSEN, MILLE HOFFMEYER LEHFELDT

Fotograf: EMILIA THERESE

JYLLANDS-POSTEN:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Tåbeligt god “Symposion” på det kongelige”.

INFORMATION:
“Et umuligt projekt bliver til storslået magi på Det Kongelige Teaters Mellemgulvet: Platons ’Symposion’ – med godt 2400 år på bagen – fremkaldes så teksten ikke bare fremstår frisk og streetwise, men decideret sexet og kunstnerisk selvlysende.”

POLITIKEN:
⭐⭐⭐⭐
“Monstrøse kroppe fører ordet i Det Kgl. Teaters løsslupne bud på Symposions hyldest til kærligheden.”

WEEKENDAVISEN:
“Blæret druk. På Det Kongelige Teater finder ‘Symposion’ en smuk og spektakulær balance mellem de mange ord og de nøgne kroppe. […] Her ydes et af den europæiske kulturhistories hovedværker vitterligt kreativ retfærdighed.”

FREDERIKSBORG AMTS AVIS:
⭐⭐⭐⭐⭐

DEN 4. VÆG:
“Anja Behrens demonstrerer tydeligt det mod, hun går til scenekunsten med. Hun tør både søge det gakkede humoristiske, undersøge den eksplicitte og æstetiske krop, og så tør hun tage sig tid – både til ordene og til stilheden.”

SCENEBLOG:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Den prisbelønnede sceneinstruktør Anja Behrens, der er en sand mester udi krydsrefererende dialog, har med SYMPOSION i Skuespilhuset skabt et moderne værk med næsten uhørt filosofisk tyngde. At Platon lader så mange af datidens store tænkere hylde Eros, for derefter at lade Sokrates pille deres taler og argumentation fra hinanden, er et genialt setup – og med Anja Behrens umiskendelige talent for fremstilling af filosofi, svig og kærlighed, så det rammer et moderne publikum, er ringen sluttet og et mesterværk skabt.”