Husets Teater. 13.01.24 – 10.02.24

Iscenesættelse: ANJA BEHRENS
Scenografi og kostumedesign: CHRISTIAN ALBRECHTSEN
Dramatiker: MARIE BJØRN
Video: SIMON SUMBORG
Dramaturg: KAREN-MARIA BILLE
Instruktørassistent: MILLER LINDBERG HANSEN
Lysdesign: CHRISTIAN VEST BERNTSEN
Lyddesign: ERIK CHRISTOFFERSEN

Medvirkende: BENEDIKTE HANSEN

Fotograf: EMILIA THERESE

INFORMATION:
“Det kunne meget vel blive året bedste teaterforestilling i 2024”.

KULTURBUNKEREN:
⭐⭐⭐⭐⭐⭐
“Den menneskelige forsvarsmekanisme er en pudsig størrelse, og her på Husets Teater blev den sat på prøve. Hvad mere kan man ønske sig?”

MORTEN BUCKHØJ:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Hjertegribende smuk præstation af Benedikte Hansen som den synske slavinde Kassandra afrunder og fuldender Husets Teaters Furier-trilogi.”

POV INTERNATIONAL:
“Det tager kun en god time. Benedikte Hansen står alene på scenen og tryllebinder sit publikum. Monologen er en svær disciplin. Den mestrer hun. Stemme. Gestik.”

FREDERIKSBORG AMTS AVIS:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Kassandra ældes i bitterhed, og fremstillingen er storartet”.

KULTURKUPEEN:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Anja Behrens iscenesættelse synes lydefri, og man kan kun beundre makkerparret for gennemførelse af deres trilogi om stærke kvinder fra mytologien. Først ”Fædra”, der forelsker sig i sin stedsøn, derefter ”Elektra”, der må hævne sig på sin far – og nu ”Kassandra”, fanget i en evig mental afgrund ved at se alverdens ulykker, før de har fundet sted.”

BASTARD:
“Kassandras vrede på den ene side og på den anden hendes dybe længsel efter kropslig forbundethed, som når hun synger “love me tender” gør hende virkelig, mindre abstrakt, mindre furie og mere menneske, men altid er dobbelthederne til stede – og tak for det!”

SETPAASCENEN:
⭐⭐⭐⭐
“Benedikte Hansen er en urkraft. Kassandra er dybt seværdig.”

KULTURTID:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Benedikte Hansen holder sit publikum i en mental skruetvinge, når hun indtager rummet ved med ganske lav stemme at lade os vide, at det er Kassandra, der taler i det her rum. Hendes Kassandra kommer i den lille time, forestillingen varer, rundt om nærmest alle menneskelige følelser.”

PERIPETI:
“”Kassandra” er tredje del af den trilogi om furier, som Anja Behrens så imponerende har instrueret på Husets Teater. […] ”Furier” er alt i alt et imponerende projekt, som kan ses samlet et par dage i juni 2024. En kæmpe ros til teatret for at lægge hus og scene til så stort et feministisk projekt. Det peger fremad for scenekunsten.”

ISCENE:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Anja Behrens og Christian Albrechtsen sætter et fornemt og oprørende punktum for deres trilogi Furier på Husets Teater med den visuelt underskønne Kassandra, der med en sjælsrystende god Benedikte Hansen alene på scenen aktualiserer og bringer nye facetter til den vrede, trilogien har afsæt i.”

SCENEKANTEN:
⭐⭐⭐⭐
“KASSANDRA på Husets Teater er kulminationen på tre års kunstnerisk fornyelse af tre kvinders tragiske historier. Tre kvinder fra den græske mytologi, som på mange måder har stået i skyggen af mænd, men som nu får deres fortjente plads i rampelyset. Instruktør Anja Behrens og scenograf Christian Albrechtsen har skabt en flot forening af disse kvinder med deres FURIER trilogi.”

ORDMOSE:
⭐⭐⭐⭐
“Det gør indtryk, det rammer, det føles til tider overvældende og just som i profetien vil du sandsynligvis sky bort fra ordene og forsøg at glemme forudsigelserne om vores verdens undergang. For sådan er vi mennesker nu engang.”

UNGT TEATERBLOD:
⭐⭐⭐⭐
“Det er alt i alt et fabelagtigt stykke, Marie Bjørn har skrevet. Monologen er knivskarp, flyver igennem historiske begivenheder og over hele følelsesregistret, men det er aldrig hektisk eller rodet, nærmere og paradoksalt nok opleves den ubehagelige ro, der så ofte kendetegner vidneudsagnet. Det skyldes både Benedikte Hansens stærke spil, men også en prisværdig instruktion af Anja Behrens og den af Christian Albrechtsen perfekt doserede scenografi. Det er et af de tilfælde, hvor less-is-more dogmet virkelig holder, fordi tingene går op i en højere enhed. Det er et stykke, der tør være ambitiøst og lykkes, og en stærkt anbefalelsesværdig oplevelse.”

SCENEBLOG:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Det er en absolut fremragende Benedikte Hansen der på Husets Teater fuldender den mytologiske teatertrilogi FURIER, som instruktør Anja Behrens og scenograf Christian Albrechtsen har stået for. Et superflot afsluttende kapitel i serien der fortolker mytefigurerne FÆDRA, ELEKTRA og KASSANDRA.”

DEN 4. VÆG:
“Som Kassandra selv påpeger, plejer hun at være en birolle i de græske tragedier, men i denne forestilling er hun hovedrolleindehaver, og hun holder sig ikke tilbage. Med Kassandra giver Behrens og Albrechtsen plads til at vise kvinden som et helt menneske. Hansen maler med alle følelsesfarveladens nuancer, der som resultat bjergtager den fulde teatersal. ”

CPH CULTURE:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Ved at sætte kvindeundertrykkelse i historisk perspektiv får Anja Behrens gjort op med vor tids klynker, og hun understreger vigtigheden i at handle, når der skal handles, og man skal råbe højt, når der vel at mærke er grund til at råbe.”