Teater Republique. 21.09.23-28.10.23

Instruktør: ANJA BEHRENS
Scenografi: IDA GRARUP
Dramatiker: KAREN-MARIA BILLE
Oversættelse af Dekameron: THOMAS HARDER
Lysdesigner: SÚNI JOENSEN
Lyddesign: DITLEV BRINTH
Instruktørassistent: ELIN BLOMSTRÖM

Medvirkende: ANTON HJEJLE, SIMON KONGSTED, LASSE STEEN, SIFF VINTERSOL, STEPHANIE NGUYEN

Fotograf: SARA GALBIATI

POLITIKEN:
⭐⭐⭐⭐
“De fire store plager – ulykke, død, hævn og sorg – rører stærkt på sig i denne gendigtning af Boccaccios ’Dekameron’ på Republique. Det handler om de grumme konsekvenser af mishandlet kærlighed”.

SCENEBLOG:
⭐⭐⭐⭐
“En vidunderligt sprælsk kvintet bestående af Stephanie Nguyen, Siff Vintersol, Anton Hjejle, Lasse Steen og Simon Kongsted tager digteren Giovanni Boccaccio på ordet, og lader oprøret ulme i hver en lille bevægelse de tager i instruktør Anja Behrens’ vilde forestilling.”

MAGASINET KBH:
⭐⭐⭐⭐
“’Dekameron’ er en hyldest til fortællingens livgivende kraft – men også bevidstheden om hvordan vi flygter fra virkeligheden, når den er for uoverskuelig, grum eller dum. […] En tour de force af menneskekundskab.”

CPH CULTURE:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Tre af de mest spændende unge skuespillere i øjeblikket – Simon Kongsted, Lasse Steen og Anton Hjejle – boltrer sig frit og frejdigt med ord og krop, og suppleres interessant af Stephanie Nguyen og Siff Vintersol. Deres fælles søgen – med iscenesætter Anja Behrens som kompetent rejseleder – bliver en rejse ind i og bagved ordene, der åbner et i sandhed magisk univers, som giver lyst til at fordybe sig yderligere i det litterære forlæg. […] [E]n uundgåelighed i teatersæsonen, hvis man altså vil den sanselige fordybelse.”

MORTEN HEDE:
⭐⭐⭐⭐
“Alt i alt er “Dekameron” på Teater Republique en visuelt smuk forestilling, der fint moderniserer klassisk middelalderlitteratur, men som først og fremmest bæres af de sjove og nærværende medvirkende på scenen.”

UNGT TEATERBLOD:
⭐⭐⭐⭐
“Anja Behrens omsætter tæt, komprimeret og kompetent de udvalgte fortællinger til fine scenefortællinger, som fanger os. Fortællingerne har både humor og spræl, men eftertænksomheden og dramaet kan hele tiden mærkes herunder.”

ISCENE:
⭐⭐⭐⭐
“Anja Behrens holder sine kendte virkemidler i stram tømme og sætter dem velgørende i spil med en tekst, der tør blande fiktionsniveauer med let hånd. Ind og ud af roller smutter de fem i en metaleg, der bevarer dybden i det foruroligende landskab, hvor hestene altid lurer i baggrunden, og det dyriske findes i en bevægelse, i en umælende karakter og i den natur, der rumler under det hele.”

SCENEKANTEN:
⭐⭐⭐⭐
“[I] gendigtningen af disse renæssancefortællinger er der både plads til plat humor, grusomhed og provokation.”