Aarhus Teater. 13.02.20 – 11.03.20

Genopsat 07.09.21 – 09.10.21

Iscenesættelse: Anja Behrens
Forfatter: Kaj Munk
Bearbejdet af: Anja Behrens, Tine Ilum
Scenografi og kostumedesign: David Gehrts
Lysdesign: Súni Joensen
Lyddesign: Kim Engelbredt
Videodesign: Kim Glud

Medvirkende: Anders Baggesen, Henrik Birch, Kjartan Hansen, Christian Hetland, Kaja Kamuk, Mette Klakstein, Nanna Finding Koppel, Emil Prenter, Lasse Steen, Morten Suurballe, Nanna Kristence Chræmmer / Malou Ambrosius Larsen

Medvirkende i genopsætningen: Anders Baggesen, Henrik Birch, Kjartan Hansen, Christian Hetland, Kaja Kamuk, Mette Klakstein, Nanna Finding Koppel, Emil Prenter, Lasse Steen, Morten Suurballe, Nanna Kristence Chræmmer / Malou Ambrosius Larsen

Fotograf: Karoline Lieberkind

Reumertpris: Årets Forestilling 2020

Politiken:
⭐⭐⭐⭐⭐
“På Aarhus Teater lader instruktøren Anja Behrens og et stærkt ensemble Kaj Munks drama ’Ordet’ gå planken ud: helt ud til underets mulighed.​​​​​​​​​”

Kristeligt Dagblad:
⭐⭐⭐⭐⭐
“”Ordet” på Aarhus Teater er en voldsom æstetisk bedrift. Så enkelt og sublimt kan Kaj Munk fortolkes”

Jyllands-Posten:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Aarhus Teaters ”Ordet” er et smukt skuestykke om troen på Gud.”

CPH Culture:
⭐⭐⭐⭐⭐⭐
“ORDET er i Anja Behrens’ iscenesættelse blevet en æstetisk nydelse, men også meget andet og mere end det. […] En triumf af de største for Aarhus Teater.”

iScene:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Iscenesættelsen af Kaj Munks Ordet kan få enhver til at tro”.

Scenekanten:
⭐⭐⭐⭐⭐
“’Ordet’ indeholder en type ro, som ellers er et særsyn på de skrå brædder. I flere af scenerne er de fysiske handlinger, de visuelle billeder og stemningen i fokus. De ordløse scener fjerner magten fra replikkerne, og tilbage står det usagte, som bliver det mest betydningsfulde virkemiddel i forestillingen.”

Århus KulturNyt:
⭐⭐⭐⭐⭐
“Ordet tror på mennesket, og den tro vil altid være stærkere. Tak for den oplevelse.”

Ungt Teaterblod:
⭐⭐⭐⭐⭐
Ordet er en stilistisk perle, hvor det dvælende blik får lov til at granske hver bevægelse og skrøbelighed ved menneskets liv.”

Århus Stiftstidende:
⭐⭐⭐⭐
Sammen med David Gehrt, som står for scenografi og kostumedesign, har Anja Behrens valgt at sætte den af Kulturministeriet kanoniserede klassiker op som en kæde af billeder i konstant men langsom transformation. Som et maleri i bevægelse. Naturens kolossale og uregerlige kræfter, tvivlens vold og troens umådelige kræfter bliver bragt sammen.

Information:
“Ord er næsten overflødige i Aarhus Teaters visuelt betagende version af Kaj Munks dramatik.”

Aarhus Kulturavisen:
“Aarhus Teater præsenterer intet mindre end et mirakel i ‘Ordet’.”

Hassan Preisler:
“Det er en ekstraordinært bevægende, forstyrrende og intelligent opsætning. Afsted!”

Peripeti:
“Anja Behrens har med sit mesterlige greb rystet Munks tekst grundigt, og ladet dybere spørgsmål fremstå, end de, der umiddelbart ligger i den. Hun har reddet os fra de kosmiske urkræfter og troen på den stærke leder, der simrer i Munks tekst, og vist os noget helt andet. Vist os hen imod de kræfter, der faktisk er de allerfarligste: dem, der besætter moralens skelnen.”

Den 4. væg:
“Simpelt og smukt. Forestillingen fremstår ikke scenisk. Jeg oplever snarere en montage af intense stemningsbilleder, der trækker mig ind i karakterernes dybeste følelser af tvivl, angst, små glimt af lykke og den dybe desperation.”